Open Sun Södertälje

A+ R A-

Se till att du inte solar för lång tid så att du får soleksem, hudirritation eller att huden blir röd. Det låter som en självklarhet, men det är lätt att glömma.

Är skadan redan skedd och du har bränt dig, skall du hädanefter skydda din hud och undvika solljus tills huden har återhämtat sig ordentligt.
Om en kraftig hudirritation med t.ex. blåsor, skulle uppstå efter solningen, skall du omedelbart uppsöka läkare. Du skall aldrig försöka upprätthålla en djup solbränna året om genom att sola i ett solarium.

Det är viktigt att man inte överskrider den rekomenderade maximala exponeringstid för ultraviolett strålning. Följ alltid bruksanvisningarna när du skall sola. Följ hudtypstabellen som är uppsatt i solstudion.

Tänk på att solarierör är extra starka de första 0-200 timmarna och "tar mer". Använd alltid skyddsglasögon när du solar solarium. Använder dig kontaktlinser, bör de tas av innan solningen. Rengör ansiktet. Sola inte med kosmetika.Ta även av alla smycken. Man skall inte använda solfaktorer i ett solarium. Om solning i solarium framkallar en allergisk hudreaktion , bör du inte sola. Har du en hudsjukdom bör du samråda med läkaren innan solning.

Lider du av acne eller psoriasis, har solning en positiv effekt! Sola alltid försiktigt i början, sedan kan soltiden gradvis ökas. För att veta hur mycket sol man tål, bör man vänta 48 timmar emellan första och andra solningen. Man skall aldrig sola mer än en gång om dagen. För att bibehålla en fin färg rekommenderas man att sola 1-2 gånger i veckan.

Kom ihåg att om man har svårt att bli brun på stranden, har man också svårt att bli brun i ett solarium!